Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΚΑΙΑΦΑΣ - ΛΗΞΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ


Θα ενταθούν τα μέτρα από τον Κ.Σ. Ζαχάρως μετά τη λήξη του κυνηγιού για την προστασία των θηραμάτων-Αρχίζει η συγκέντρωση διαφόρων ειδών για τους άπορους
Ικανοποιητικός ο απολογισμός
στην περιοχή του Καϊάφα

Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται  ο απολογισμός του κυνηγιού στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα , κατά την κυνηγετική περίοδο που ολοκληρώθηκε και επιτράπηκε μετά από αρκετά χρόνια η θήρα, πλησίον  του υδροβιότοπου.
Σημαντικός αριθμός κυνηγών από την Ηλεία αλλά και γειτονικούς νομούς , προσήλθαν περιφερειακά της λίμνης Καϊάφα  όπου επιτράπηκε η άσκηση του αγαπημένου τους χόμπι , με ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον  αφορά τα θηράματα που κατά χιλιάδες (κυρίως μπάλιζες) είχαν παρουσία εντός  του υδροβιότοπου.
Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζαχάρως από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκατοντάδων κυνηγών υπήρξε σεβασμός στην απαγόρευση του κυνηγιού εντός της λίμνης και δε σημειώθηκαν κρούσματα λαθροθηρίας , χάρις και στους διαρκείς ελέγχους από τους θηροφύλακες και τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες( Δασαρχείο κ.α.)
«Υπήρξε προσέλευση σημαντικού αριθμού κυνηγών που σεβάστηκαν τους ισχύοντες νόμους και συγχρόνως προσέφεραν και οικονομική τόνωση στην περιοχή μας, τους οποίους ευχαριστούμε. Μετά τη λήξη της περιόδου θα ενταθούν ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι, προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα λαθροθηρίας και να προστατευτούν τα είδη που βρίσκονται εντός του Καϊάφα» ανάφερε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ζαχάρως Χρ. Πλιάγκος ο οποίος τόνισε πως σημειώθηκε και αύξηση των κυνηγετικών αδειών.
Φιλανθρωπικό έργο
Εξάλλου κοινοποιήθηκε στον παραπάνω  Κυνηγετικό Σύλλογο η απόφαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας , με τη συγκέντρωση και εν συνεχεία διανομή στους οικονομικά ασθενέστερους, τροφίμων ,  ρουχισμού και άλλων ειδών που είναι απαραίτητα στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας.
Όπως εξήγησε ο κ. Πλιάγκος, οι κυνηγοί και οι πολίτες γενικότερα που επιθυμούν να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια , μπορούν να παραδίδουν  τη βοήθειά τους στα γραφεία του Κ.Σ. Ζαχάρως.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη σε πρόσφατη εκδήλωση της Κυν/κης Συν/νδιας, που έγινε  παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου , με στόχο όπως αναφέρθηκε οι 250.000 κυνηγοί της χώρας να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης και το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, σε όλη την επικράτεια.
Το εκπαιδευτήριο
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες  του Κ.Σ. Ζαχάρως για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτηρίου σκύλων που δημιούργησε στην περιοχή, με την κατασκευή χώρου διαμονής των κυνηγόσκυλων.
Ήδη ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου το προηγούμενο διάστημα έκανε δύο επισκέψεις στην Αθήνα ενώ έχει απευθυνθεί και γενικότερα, με σκοπό την εξεύρεση χορηγών (επαγγελματίες, φορείς , ιδιώτες κλπ.) οι οποίοι θα έχουν και την ανάλογη προβολή και συγχρόνως θα γραφούν στα πρακτικά και θα γίνουν μέλη του συλλόγου .
Οι ενδιαφερόμενοι να συνεισφέρουν στην ολοκλήρωση της σημαντικής προσπάθειας μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 6982478698- 2625031905.
 Η άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού περιφερειακά της λίμνης Καϊάφα , είχε θετικές επιπτώσεις στην προσέλευση των κυνηγών οι οποίοι σύμφωνα με τον Κ.Σ. Ζαχάρως σεβάστηκαν τις ισχύουσες  ρυθμιστικές διατάξεις.
Ολοκληρώθηκε  χθες η κυνηγετική περίοδος
Παρά  πόδα τα όπλα… 
Ολοκληρώθηκε  χθες μετά από ικανοποιητική  χρονιά, κυρίως όσον αφορά αποδημητικά αλλά και τα ενδημικά θηράματα, η κυνηγετική περίοδος 2011-2012.
Περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι κυνηγοί στην Ηλεία με τα ενδημικά είδη που αφορούν τους αγριόχοιρους και τους λαγούς και λιγότερο με διάφορα άγρια πτηνά,  όπως οι τσίχλες και τα κοτσύφια.
Σε διάφορες περιοχές (κυρίως στους μεγαλύτερους υδροβιότοπους  του νομού ) σημαντική ήταν η παρουσία των υδροβίων (μπάλιζες, πάπιες κ.α.) γεγονός που ευνόησε και το τσουχτερό κρύο σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.
Όσον αφορά τα τρυγόνια εξάλλου , τα πτηνά παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αδύναμα γεγονός που  πιθανότατα οφείλεται και στη  δυσκολία όσον αφορά την εξεύρεση τροφής…
Στο εξής οι Κυνηγετικοί  Σύλλογοι  με επικεφαλής τη Γ΄ΚΟΠ με τη συνδρομή και των  αρμοδίων  υπηρεσιών  θα εντείνουν  τους ελέγχους για  την πάταξη της  λαθροθηρίας, ενώ  οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα  προσεκτικοί και  με τη φύλαξη των  κυνηγετικών όπλων  τους.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως Χρ. Πλιάγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου