Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η γιορτή των κυνηγών


Το έθιμο  της λήξης της κυνηγετικής  περιόδου τίμησε και φέτος ο Κυνηγετικός  Σύλλογος Κρεστένων παρουσία πλήθους  κυνηγών και τοπικών φορέων  
Το  καθιερωμένο έθιμο  της γιορτής για  τη λήξη της κυνηγετικής  περιόδου , τήρησε και  φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων με τη διοργάνωση όμορφης εκδήλωσης που έγινε πλησίον του περιβαλλοντικού πάρκου στα Καλυβάκια.
Στη γιορτή συμμετείχαν  πλήθος κυνηγών από την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων , αρχές κ.α., ενώ συγχρόνως έγινε και η κοπή της πατροπαράδοτης πίτας για το έτος που διανύουμε.
Επί το πλείστον η  εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο  τέτοια εποχή , περιλάμβανε νόστιμα  εδέσματα  και ντόπιο  κρασί  που προσέφερε στους κυνηγούς ο Κ.Σ. Κρεστένων , με άφθονο κέφι  αλλά και απολογισμό για την κυνηγετική περίοδο που ήδη ανήκει στον παρελθόν.
Βέβαια στις συζητήσεις μεταξύ των πολυπληθών παρευρισκόμενων  δεν θα μπορούσαν να λείψουν και  οι συζητήσεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση που ωστόσο όλοι θέλησαν  να …ξεχάσουν, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον!
«Ψυχή» της γιορτής  ήταν ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κρεστένων  Παν. Βασιλόπουλος που ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή δύναμη για το 2012 , κόβοντας την πίτα μαζί με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Διον. Μπαλιούκο ο οποίος είναι αρωγός στις προσπάθειες των κυνηγών , για την προώθηση περιβαλλοντικών δράσεων.
Παρόντες  ήταν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του  Κυνηγετικού Συλλόγου , οι κ.κ. Γιάν. Κλέκουρας, Γεωρ. Κουλουμπουρδός, Δημ. Καλογερόπουλος, Παν. Χατζής, Λάμπρος Δουλαβέρης και  Βασίλης Αργυρόπουλος ,καθώς επίσης και οι θηροφύλακες Κων/νος Βασιλόπουλος (ομοσπονδιακός) και Ανδρ. Γκρουμούσας (συλλόγου).
Παραβρέθηκαν ακόμη  ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  Δημοσθ. Φωτεινόπουλος , ο πρόεδρος του Κ.Σ. Πύργου Νικ. Γαρουφαλλής , ο υπεύθυνος του περιβαλλοντικού κέντρου Κρεστένων Αυγέρης Γεωργόπουλος   κ.α. 
Πλήθος κυνηγών από την ευρύτερη περιοχή , παραβρέθηκαν στην όμορφη γιορτή που διοργάνωσε αφιλοκερδώς για άλλη μια χρονιά , κατά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων.
Οι κυνηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και …φιλοφρονήσεις για τον απολογισμό της απερχόμενης κυνηγετικής περιόδου , υπό τη «σκιά» της οικονομικής κρίσης.
Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κρεστένων Παν. Βασιλόπουλος , που εκτός από το συντονισμό της       εκδήλωσης είχε και την …επιμέλεια του ψησίματος των νόστιμων εδεσμάτων.
                        Πλούσια εδέσματα , ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους.
Διακρίνονται ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Διον. Μπαλιούκος, ο πρόεδρος του Κ.Σ. Π. Βασιλόπουλος , το μέλος του Δ.Σ. Γιάν. Κλέκουρας, και οι υπεύθυνοι του περιβαλλοντικού κέντρου Κρεστένων με επικεφαλής τον Αυγ. Γεωργόπουλο.
                    Η κοπή της πίτας από κοινού με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
                                  Το αντίτιμο του φλουριού ήταν ένας κυνηγετικός σκύλος!
Παρών στη γιορτή και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Πύργου και Περιφερειακός Σύμβουλος Νικ. Γαρουφαλλής, μαζί με το στέλεχος του συλλόγου Άλκη Κωνσταντόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου