Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στο επίκεντρο βρέθηκε το μέλλον του κυνηγιού

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα και του μέλλον του κυνηγίου  έγινε στα γραφεία του Κ.Σ. Αμαλιάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γ’ ΚΟΠ Κώστα Μαρκόπουλο, τους προέδρους των συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας Ν. Γαρουφαλλή και Κώστα Μουσά , καθώς και άλλους κυνηγετικούς φορείς.


Στη συνάντηση εκπροσώπων των κυνηγών στην Ηλεία που έγινε στον Κ.Σ. Αμαλιάδας παρουσία   του προέδρου  της Γ’ ΚΟΠ Κώστα Μαρκόπουλου

Η προστασία των θηραμάτων με την ενίσχυση της φύσης και την πάταξη της λαθροθηρίας , αποτελεί το βασικό μέλημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και των κυνηγετικών οργανώσεων της Ηλείας , σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στην ευρεία  σύσκεψη εκπρόσωπων των κυνηγών που έγινε στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του προέδρου της Γ’ ΚΟΠ Κώστα Μαρκόπουλου , των προέδρων των Κ.Σ. Πύργου και Αμαλιάδας Νικ. Γαρουφαλλή και Κώστα Μουσά καθώς και άλλων κυνηγετικών στελεχών του νομού, στο επίκεντρο βρέθηκε το μέλλον του κυνηγιού με τις νέες απαγορεύσεις που προγραμματίζονται σε κεντρικό επίπεδο.
Εκ μέρους των προέδρων των Κ.Σ. και των παρευρισκόμενων  μελών  Δ.Σ. έγιναν προτάσεις σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των οργανώσεων και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που   απασχολούν τους χιλιάδες λάτρεις της πανάρχαιας δραστηριότητας στη φύση.
Ιδιαίτερη αναφορά εξάλλου έγινε στον εμπλουτισμό των βιοτόπων με σπορές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα και έχουν σαν στόχο τη βελτίωση των χώρων διαμονής κάθε θηράματος , είτε πεδινού είτε ορεινού.
Σπορές ηλιόσπορου
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κ. Μουσάς ανάφερε πως σύντομα θα γίνουν σπορές ηλιόσπορου , μια καλλιέργεια  η οποία έχει σαν στόχο την παροχή τροφής στα αποδημητικά τρυγόνια όπως  στις φάσες κατά την περίοδο της αποδημίας τους .
Εξάλλου και από άλλους Κ.Σ. της Ηλείας πρόκειται να γίνει σπορά εκτάσεων με δημητριακά προκειμένου να βοηθηθούν στην εξεύρεση τροφής ενδημικά θηράματα όπως ο λαγός και η πέρδικα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ Κων/νος Μαρκόπουλος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  στις προσπάθειες των συλλόγων που αποσκοπούν στη διατήρηση του κυνηγιού και συγχρόνως στην προστασία του περιβάλλοντος.
Να σημειωθεί ότι ανάλογες συναντήσεις με εκπροσώπους των κυνηγών θα γίνει τις προσεχείς ημέρες και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου , που επίσης παρατηρούνται μια σειρά προβλημάτων γύρω από το κυνήγι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου