Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΗ!


Έντονη διαμαρτυρία επεφύλαξαν οι κυνηγοί της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου στον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα της περιοχή της Ελαίας. 
Στη συνέχεια ο κ. Τσιρώνης μετέβη στον Πύργο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους Φορείς της περιοχής. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή του σχεδιαζόμενου Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου ως «Περιοχής Προστασίας της Φύσης».
Στη συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως,Χρήστος 

Πλιάγκος, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου ,Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων,Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ο οποίος έκανε γνωστές τις θέσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων, δηλαδή : τη συνέχιση της δραστηριότητας της θήρας με βάση τις κείμενες περί της θήρας διατάξεις της νομοθεσίας με εξαίρεση την απαγόρευσή της σε ζώνη 30-40μ. από την ακτογραμμή για την προστασία της Caretta caretta. Όσον αφορά την προστασία των υπολοίπων ειδών χλωρίδας και πανίδας ή των οικοτόπων που αναφέρονται στο υπό σχεδιασμό Προεδρικό Διάταγμα επεσήμανε ότι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση από τη δραστηριότητα της θήρας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι προτεινόμενες απαγορεύσεις δράσεων βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία και οφείλουν να επανεξεταστούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου