Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚ.ΓΑΡΟΥΦΑΛΛΗ


Εν αναμονή αποδημητικών…
Ικανοποιητικός αριθμός ενδημικών θηραμάτων στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή- Κρούσματα παρανομιών σε υδρόβιο κυνήγι

Με την προσδοκία πως οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν το προσεχές διάστημα τον ερχομό των  αποδημητικών πτηνών , οι χιλιάδες κυνηγοί της Ηλείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής , συνεχίζουν τις κυνηγετικές εξορμήσεις τους.
Ήδη σε ικανοποιητικούς αριθμούς παρουσιάζεται  το κυνήγι ενδημικών θηραμάτων (κυρίως αγριόχοιρους και λαγούς) , γεγονός που προκαλεί την ικανοποίηση τους κυνηγούς τριχωτών ειδών.
Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί σε αρκετές περιπτώσεις ο υπέρμετρος αριθμός επιβλαβών τα οποία όμως κυριολεκτικά οδηγούν  σε αφανισμό  ενδημικά θηράματα και κυρίως τους λαγούς…
Στην  αναμενόμενη επιδείνωση της κακοκαιρίας , βασίζουν τις προσδοκίες τους οι κυνηγοί για την παρουσία άγριων πτηνών στην ευρύτερη περιοχή (φάσες, αγριοπερίστερα  κλπ.) σε μια εποχή «ισχνών αγελάδων» όσον αφορά τα συγκεκριμένα είδη.
Παρανομίες
Στο μεταξύ σημαντικός αριθμός κυνηγών από την Ηλεία κάνουν όλο και πιο συχνή την παρουσία τους σε γειτονικούς νομούς και ειδικότερα σε λίμνες που φιλοξενούν εκατοντάδες υδρόβια πτηνά (πάπιες, μπάλιζες κ.α.).
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της λίμνης  «Λυσιμαχίας» στην περιοχή Αγρινίου , που ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκαν περιπτώσεις παρανομιών με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών.
Για μια ακόμη φορά εκ μέρους των εκπροσώπων των κυνηγετικών οργανώσεων , εκφράζεται η άμεση ανάγκη προκειμένου να τηρείται η νομιμότητα εκ μέρους όλων των κυνηγών με σκοπό την προστασία των άγριων ειδών.
«Η συμπεριφορά όλων των κυνηγών θα πρέπει να είναι υποδειγματική , αφού η συγκεκριμένη λίμνη είναι η μοναδική στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που επιτρέπεται εντός της το κυνήγι. Ήδη έχουμε αρκετές απαγορεύσεις από τους λεγόμενους τυφεκοφόρους οι οποίες προκαλούν ζημιά στο κυνήγι γενικότερα» ανάφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και Περιφερειακός Σύμβουλος Νικ. Γαρουφαλλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου