Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το μετέωρο …βήμα της νέας ρυθμιστικής!Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται η νέα κυνηγετική περίοδος, μετά και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις   εκπροσώπων των κυνηγών με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πρώτης», η νέα ρυθμιστική παραμένει μετέωρη, λόγω και της διαρκούς αδιαλλαξίας που υπάρχει εκ μέρους του αν. υπουργού, σε αντίθεση με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι «δεν θα θιγεί η χρονική περίοδος του κυνηγίου, δηλαδή δεν θα μεταβληθεί το κυνήγι από 20 Αυγούστου ως 28/29 Φεβρουαρίου».
Το γεγονός πως τα πράγματα παραμένουν ρευστά γύρω από το διάλογο για τη νέα κυνηγετική περίοδο, επιβεβαίωσε ερωτηθείς σχετικά και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι ανάμεσα στους επικεφαλής για τις διαπραγματεύσεις στο ΥΠΕΚΑ που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.
 
Πάντως οι χιλιάδες κυνηγοί και στην Ηλεία δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιχειρούμενες απαγορεύσεις  γύρω από τη συγκεκριμένη  παραδοσιακή δραστηριότητα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας…
Μάλιστα από τους εκπροσώπους των κυνηγών έχει αφεθεί ανοιχτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων, εφόσον  συνεχιστεί η αδιαλλαξία εκ μέρους του κ. Τσιρώνη, ενώ ευχή όλων είναι «να μην πειραχθεί το παραδοσιακό κυνήγι και να μην κυριαρχήσει η αντικυνηγετική υστερία αλλά η λογική και η σύνεση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου