Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Νέα δεντροφύτευση στα «Τσαφλέϊκα»


Την ερχ. Κυριακή μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας την περ. εβδομάδα

Νέα δεντροφύτευση στην περιοχή «Τσαφλέϊκα» Αμαλιάδας έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος της περιοχής, μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη προσπάθεια εμπλουτισμού της φύσης με πεύκες ,που έγινε την περ. εβδομάδα με τη συμμετοχή εκατοντάδων κυνηγών, πολιτών και φορέων.
Στην παραπάνω περιοχή συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 2000 πεύκες , σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία , στο κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδαςγια την ενίσχυση του περιβάλλοντος που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή πολυπληθών κυνηγών από την ευρύτερη περιοχή, του Δικτύου Αφύπνισης  Πολιτών, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών , των ποδηλατών κ.α.
Ο πρόεδρος
«Πράγματι η προσέλευση των κυνηγών, πολιτών  και άλλων  φορέων ήταν υψηλή, γεγονός που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον.  Εμείς σαν Κυνηγετικός Σύλλογος θα συνεχίσουμε τις δεντροφυτεύσεις , την ερχ. Κυριακή εκ νέου στα Τσαφλέϊκα , αλλά και σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή που χρειάζεται η παρέμβασή μας» ανάφερε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Αμαλιάδας Κων/νος Μουσάς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι έμπρακτη ήταν η στήριξη του Δασαρχείου Αμαλιάδας με την παρουσία του Δασάρχη Λυκούργου Πολυχρονόπουλου και άλλων εκπροσώπων του.
Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση για τη δεντροφύτευση την ερχ. Κυριακή θα γίνει στις 10 π.μ. στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας (στο δρόμο που οδηγεί προς Τσαφλέϊκα).
Εξάλλου για το επόμενο διάστημα ο Κ.Σ. Αμαλιάδας προγραμματίζει απελευθερώσεις θηραμάτων, σπορές με ηλιόσπορο (θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Βελτίωσης Βιοτόπων) κ.α.
         Ο Δασάρχης Αμαλιάδας Λ. Πολυχρονόπουλος συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση.
                         Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του Κ.Σ. Αμαλιάδας εν ώρα δράσης…
Υψηλή ήταν η συμμετοχή κυνηγών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων στη δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας στην περιοχή «Τσαφλέϊκα».

Διακρίνονται ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς, ο πρ. πρόεδρος Ευάγ. Χριστοφόρου, ο Δασάρχης Αμαλιάδας Λυκ. Πολυχρονόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων καθώς και μικρά παιδιά , στη διάρκεια της δεντροφύτευσης.
      Η ταμπέλα που οριοθετείται η αναδασωτέα περιοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου